SparkleFlow en Tasksequences

Ook een uitdaging bij het beheer van task-sequences?

Het maken van Windows 10/11 Images door middel van Task Sequences is een tijdsintensieve en foutgevoelige aangelegenheid. Een Task Sequence bevat niet alleen de OS-installatie, maar ook device-drivers, OS-updates, Windows settings, netwerk settings, standaard applicaties en allerlei aanvullende acties om de image geschikt te maken voor productie. Daarnaast heb je vaak hebt verschillende images voor verschillende toepassingen binnen de complexe omgeving op bijvoorbeeld VDI-pools. Als jouw organisatie volgens de OTAP methodiek werkt heb je ook nog eens verschillende images benodigd in Test en Productie. Probeer hier maar eens het overzicht te bewaren! Het bijhouden in Excel biedt in eerste instantie een eenvoudige oplossing, maar dat blijkt in de praktijk geen betrouwbaar medium. Doordat deze Excel sheets handmatig bijgehouden moeten worden ontstaan er al snel afwijkingen met de werkelijkheid, waardoor de sheets uiteindelijk waardeloos zijn. Hoe houd je dan het versiebeheer van deze Images en Task Sequences bij?

Niet alleen het beheren van de Task Sequences is een probleem, maar ook de informatievoorziening over de Images. Hoe kan bijvoorbeeld de Servicedesk medewerker zien welke versie van een applicatie (in het Image) beschikbaar is voor de eindgebruiker? Met andere woorden, welk Image zit gekoppeld aan een bepaalde VDI-pool waar die eindgebruiker in werkt? En hoe maak je die informatie leesbaar en toegankelijk?

SparkleFlow biedt hierin de oplossing. SparkleFlow voor Image beheer zorgt voor versiebeheer op de Task Sequences. De Dashboards tonen exact die informatie die u wil delen met de Servicedesk en overige IT-collega’s.

Met SparkleFlow voor Image beheer kan je:

  • eenvoudig Task Sequences beheren,
  • wordt versiebeheer van Task Sequences mogelijk,
  • alle informatie over images delen binnen uw organisatie,
  • meerdere systemen tegelijk bedienen, zonder dat iemand hiervoor zijn werkwijze hoeft aan te passen.

Benieuwd hoe SparkleFlow voor imaging werkt en hoe u de informatie deelt?

Waarom is dit beheer lastig?

i

Er is geen eenduidige werkwijze.

Er zijn heel veel verschillende componenten die dienen onderhouden te worden in verschillende task-sequences.

s

Techneuten hebben een hekel aan documenteren (uitzonderingen daargelaten)

U

Diverse systemen moeten afzonderlijk worden bijgehouden.

Er is niets geautomatiseerd met betrekking tot het (technisch) beheren van de sequences

Support geven is lastig zonder te weten welk image geplaatst is en wat dit image bevat.

Wie is in jullie SSC eindverantwoordelijk voor de applicaties?

Stelt u zichzelf wel eens de vraag: “wie is er bij ons eindverantwoordelijke voor de applicaties?” Een terechte vraag. Zijn het de eindgebruikers die de software hebben aangevraagd? De afdeling? Hun managers? De techneuten die onze applicaties packagen en “in de lucht” houden? De CIO? Inkoop? Wie?

Wij merken dat de bovengenoemde rollen allen “iets” doen met uw applicaties, maar dat niemand verder kijkt dan dat “iets”. En dat terwijl juist het combineren van alle informatie over applicaties de enige manier is waarop u een compleet overzicht kunt creëren. Benieuwd hoe u dit probleem d.m.v. SparkleFlow software oplost?

Hoe werkt SparkleFlow?

Beheren vanuit centraal systeem

Als eerste zorgt SparkleFlow er voor dat er een centraal systeem wordt ingericht voor het beheren en uitwisselen van informatie over applicaties. Lees meer

Uw werkwijze waarborgen

Vervolgens wordt het proces (de werkwijze) van de klant geborgd in de workflow van SparkleFlow. Lees meer

Automatiseren

Alles wat geautomatiseerd kan worden, wordt geautomatiseerd. Deze acties worden door het workflow systeem op exact de juiste momenten gecontroleerd en uitgevoerd. Lees meer

Koppelen met relevante systemen

Vervolgens wordt SparkleFlow gekoppeld met alle relevante systemen (die informatie over de applicaties bevatten), zodat informatie uitgewisseld kan worden. Lees meer

Realtime inzichten vanuit dashboards

Als alles op zijn plek staat wordt er als laatste gewerkt aan de Dashboards, zodat deze alle gewenste inzichten realtime kunnen tonen. Hiermee komt er eindelijk het gewenste inzicht en kan elk stukje informatie per direct gevonden worden.

Klinkt dit te mooi om waar te zijn?

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Onze gebruikers vinden van niet. Zij laten ons steeds weer weten wat ze aan de software hebben en zien het als een onmisbaar hulpmiddel voor het beheren van applicaties en packages. SparkleFlow staat niet voor niets op de lijst van belangrijkste software voor de Rijksoverheid.  

Ik ben al 40 jaar werkzaam bij het RIVM, waar ik dagelijks werk aan het beschikbaar stellen van applicaties voor verschillende overheidsorganisaties. Met een team laat ik applicaties packagen, waarbij ik verantwoordelijk ben voor het proces: zijn er voldoende resources, de juiste voorschriften en voldoende licenties?

Wim Bergkamp

Coördinator Wekplekinrichting, RIVM

“Voorheen werkten we met een ander systeem, maar we kwamen erachter dat SparkleFlow veel efficiënter werkt en dat mede hierdoor het proces veel beter te optimaliseren is.”

Tim Sträter

Werkplek beheer / Ontwikkelaar, Erasmus MC

“Ik kan met zekerheid zeggen dat SparkleFlow heeft bijgedragen aan het succes van die migratie.”

Jacco van Eck

Pragmatisch Projectleider, Fikira

Wij laten tijdens een demo graag zien wat SparkleFlow voor jouw situatie kan betekenen.

Onze klanten