SparkleFlow voor

Shared Service Centers

Wellicht de grootste uitdaging van een Shared Service Center (SSC)

Het grote voordeel van een SSC is het bundelen van de beschikbare mensen, kennis en systemen om meerdere (interne) klanten tegelijk te kunnen voorzien van ICT diensten en producten. Dit werkt kostenverlagend en kan de professionaliteit verhogen.
Randvoorwaarde hierbij is standaardisatie. Hierbij streeft men naar zoveel mogelijk gelijkheid van infrastructuur, systemen, procedures, enzovoort. Wat aan het eind van dit rijtje komt zijn de applicaties. Hierdoor zien we vaak dat over het managen van applicaties niet echt goed is nagedacht met alle gevolgen van dien. Een van de grootste problemen in het applicatielandschap is “een gebrek aan overzicht”, herkent u dat ook? Wij onderzochten dit en gek genoeg komt dit scenario nog steeds dagelijks voor bij menig SSC.
Veel SSC’s proberen het overzicht te bewaren door (veel) Excel lijstjes bij te houden. Daarnaast zijn er diverse folders met packages, documenten, scripts etc.
En dan hebben we het alleen nog over de technische kant van applicatiebeheer. Er is vaak ook nog een CMDB, een ITSM systeem, Active Directory, een distributie server, contractbeheer en soms zelfs een SAM systeem.
Ziet u door de bomen het bos nog?

Wij ontdekten in de 15 jaar dat we met SparkleFlow actief op de markt zijn:

  • hoe u zorgt dat alle informatie over uw applicaties beschikbaar komt
  • zonder dat u meerdere systemen hoeft bij te houden
  • en zonder dat wie dan ook in uw organisatie zijn of haar werkwijze hoeft aan te passen.
  • alle informatie over applicaties op één plek beschikbaar is…
  • je dit niet meer op meerdere systemen hoeft bij te houden…
  • zonder dat iemand in het SSC hiervoor zijn werkwijze moet aanpassen.

Benieuwd hoe u uw altijd het overzicht behoud in uw applicatielandschap?

Waardoor ontstaat het verlies op overzicht?

i

Er is geen eenduidige werkwijze.

Niet iedereen weet wanneer en waar er iets moet worden bijgehouden.

s

Techneuten hebben een hekel aan documenteren (uitzonderingen daargelaten)

U

Diverse systemen moeten afzonderlijk worden bijgehouden.

Er is niets geautomatiseerd met betrekking tot het (technisch) beheren van applicaties.

Geen inzicht in wie er verantwoordelijk is voor het applicatielandschap.

Wie is in jullie SSC eindverantwoordelijk voor de applicaties?

Stelt u zichzelf wel eens de vraag: “wie is er bij ons eindverantwoordelijke voor de applicaties?” Een terechte vraag. Zijn het de eindgebruikers die de software hebben aangevraagd? De afdeling? Hun managers? De techneuten die onze applicaties packagen en “in de lucht” houden? De CIO? Inkoop? Wie?

Wij merken dat de bovengenoemde rollen allen “iets” doen met uw applicaties, maar dat niemand verder kijkt dan dat “iets”. En dat terwijl juist het combineren van alle informatie over applicaties de enige manier is waarop u een compleet overzicht kunt creëren. Benieuwd hoe u dit probleem d.m.v. SparkleFlow software oplost?

Hoe werkt SparkleFlow?

Beheren vanuit centraal systeem

Als eerste zorgt SparkleFlow er voor dat er een centraal systeem wordt ingericht voor het beheren en uitwisselen van informatie over applicaties. Lees meer

Uw werkwijze waarborgen

Vervolgens wordt het proces (de werkwijze) van de klant geborgd in de workflow van SparkleFlow. Lees meer

Automatiseren

Alles wat geautomatiseerd kan worden, wordt geautomatiseerd. Deze acties worden door het workflow systeem op exact de juiste momenten gecontroleerd en uitgevoerd. Lees meer

Koppelen met relevante systemen

Vervolgens wordt SparkleFlow gekoppeld met alle relevante systemen (die informatie over de applicaties bevatten), zodat informatie uitgewisseld kan worden. Lees meer

Realtime inzichten vanuit dashboards

Als alles op zijn plek staat wordt er als laatste gewerkt aan de Dashboards, zodat deze alle gewenste inzichten realtime kunnen tonen. Hiermee komt er eindelijk het gewenste inzicht en kan elk stukje informatie per direct gevonden worden.

Klinkt dit te mooi om waar te zijn?

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Onze gebruikers vinden van niet. Zij laten ons steeds weer weten wat ze aan de software hebben en zien het als een onmisbaar hulpmiddel voor het beheren van applicaties en packages. SparkleFlow staat niet voor niets op de lijst van belangrijkste software voor de Rijksoverheid.  

Ik ben al 40 jaar werkzaam bij het RIVM, waar ik dagelijks werk aan het beschikbaar stellen van applicaties voor verschillende overheidsorganisaties. Met een team laat ik applicaties packagen, waarbij ik verantwoordelijk ben voor het proces: zijn er voldoende resources, de juiste voorschriften en voldoende licenties?

Wim Bergkamp

Coördinator Wekplekinrichting, RIVM

“Voorheen werkten we met een ander systeem, maar we kwamen erachter dat SparkleFlow veel efficiënter werkt en dat mede hierdoor het proces veel beter te optimaliseren is.”

Tim Sträter

Werkplek beheer / Ontwikkelaar, Erasmus MC

“Ik kan met zekerheid zeggen dat SparkleFlow heeft bijgedragen aan het succes van die migratie.”

Jacco van Eck

Pragmatisch Projectleider, Fikira

Wij laten tijdens een demo graag zien wat SparkleFlow voor jouw situatie kan betekenen.

Onze klanten