“Integratie voorkomt fouten en dubbel werk. Dit bespaart veel frustratie en tijd”

SF connector SCCM

SCCM, WAAROM MOEILIJK DOEN ALS HET MAKKELIJK KAN?

Microsofts System Center Configuration Manager (SCCM) is een veel geziene gast bij menig organisatie. Het is niet altijd de meest ideale oplossing voor het distribueren van applicatie packages (wat wel?), maar doorgaans voldoet het prima. Efficiency en gebruikersvriendelijkheid zijn echter ver te zoeken. Alleen al het opvoeren van een applicatie package kan een hele uitdaging zijn. Zo hebben we in extreme gevallen wel eens gemeten dat het tot 15 minuten kan duren voordat je alles voor elkaar hebt. Er moeten vele schermen doorlopen worden waarbij zelfs het kleinste foutje er voor kan zorgen dat er iets niet werkt zoals het zou moeten. Wie niet weet wat ik daar mee bedoel moet maar even kijken naar het volgende voorbeeld op de support site van Autodesk: Autodesk voorbeeld SCCM. Het kan echter ook anders. Gewoon een druk op de knop en klaar.
Lees meer

SF connector AD

ACTIEF AAN DE SLAG MET ACTIVE DIRECTORY

Met betrekking tot applicatie packaging wordt Active Directory (AD) doorgaans gebruikt voor het aanmaken van applicatiegroepen. Door gebruikers aan zo’n groep toe te voegen kun je andere systemen (distributie en workspace management) opdracht geven om de applicatie beschikbaar te maken door hem te installeren of virtueel aan te bieden. Daarnaast worden ook eventueel benodigde rechten en policies ingesteld, zodat de gebruiker zonder gedoe gebruik kan maken van de applicaties die ze nodig hebben in hun dagelijks werk. SparkleFlow kan communiceren met AD waardoor het beheer vereenvoudigd wordt, maar ook om waardevolle informatie te verzamelen.
Lees meer

SF connector TopDesk

TOPDESK, DOE MEER IN MINDER TIJD, ALTIJD FIJN

TopDesk is een van de bekendste servicedesk systemen van Nederland en die komen we dus ook regelmatig tegen bij onze klanten. Het is een doorontwikkeld systeem wat veel functionaliteit in zich heeft. Om die reden kiezen klanten er voor om TopDesk tot hun centrale bron van informatie te bombarderen en de uitspraak: “TopDesk is leading”, is daar onlosmakelijk mee verbonden. Het vullen van zo’n complex systeem blijkt echter vaak een uitdaging. Zo zien we regelmatig dat niet alle onderdelen evenveel aandacht krijgen, waardoor het informatiesysteem gaten vertoont. Vanuit ons perspectief is dat vaak in de informatie voorziening omtrent software applicaties. Een systeem wat niet compleet en “up-to-date” is heeft weinig meerwaarde, wat erg zonde is van de investering.
Lees meer

SF connector SNOW software

SNOW SOFTWARE (SNOW) INTEGRATIE (EEN HELPENDE HAND)

SNOW is een software solution met een focus op het managen van software licenties (Software Asset Management of SAM). Hiervoor hebben ze een aantal vernuftige tools ontwikkeld zoals de Software Recognition Service en een database met uitgebreide (licentie)informatie van een gigantische hoeveelheid applicaties. Hiermee kunnen ze geautomatiseerd het netwerk afzoeken naar alle applicaties, deze inventariseren en er vervolgens een rapportage over maken. Dit scheelt een enorme berg werk, maar perfect is het echter nooit (dat is ook bijna onmogelijk). Waar SNOW geen antwoord op kan geven is de vraag of applicaties nu wel of niet beheerd worden en SNOW herkent in huis gemaakte of zeer zeldzame software niet. In sommige gevallen gaat het hier om bijna de helft van de beheerde software.
Lees meer

SF connector CMDB

CMDB INTEGRATIE (TWEE WETEN MEER DAN ÉÉN)

De meeste grote organisaties in Nederland hebben een Configuratie Management Database (CMDB). Een CMDB is een catalogus die informatie bevat over de onderdelen die uw IT-infrastructuur vormen. Deze componenten worden configureerbare items (CI) genoemd. Volgens ITIL is een CI een bedrijfsmiddel dat moet worden beheerd om IT-services te kunnen leveren. Een CMDB kan helpen bij onder andere kostenbesparing door efficienter inzetten van hardware- en software activa. Veel organisaties hebben de CMDB als component in hun service desk systeem of ook wel ITSM-oplossing genoemd. Het komt echter ook voor dat de CMDB een op zichzelf staand systeem is binnen de IT omgeving.
Lees meer

SF connector Email

MAIL INTEGRATIE (LINKSOM OF RECHTSOM, IEDEREEN OP DE HOOGTE)

E-mail is niet meer weg te denken in deze moderne tijd. Ondanks de vele nieuwe vormen van communicatie (denk hierbij bijvoorbeeld aan WhatsApp, Twitter, online video meetings), is het nog steeds een van de meest gebruikte communicatievormen. Mede daarom heeft SparkleFlow een aantal methoden ontwikkeld om geautomatiseerd e-mails te verzenden.
Lees meer

SF connector Powershell

POWERSHELL INTEGRATIE

Powershell is een platform voor taakautomatisering en configuratiebeheer, dat bestaat uit een opdrachtregel shell en scripttaal. In tegenstelling tot de meeste scripttalen, die tekst accepteren en retourneren, is Powershell gebaseerd op de .NET (CLR) en worden .NET-objecten geaccepteerd en geretourneerd. Deze fundamentele wijziging brengt volledig nieuwe hulpprogramma’s en methoden voor automatisering. We zien dat Powershell steeds vaker een onmisbare tool vormt voor IT afdelingen. Het is daarom goed om te weten dat SparkleFlow heel eenvoudig kan integreren met de diverse scripts die er al in gebruik zijn bij een organisatie, waardoor gedane investeringen (vooral energie en tijd) niet verloren gaan. Bijkomend voordeel is dat bij gewenste wijzigingen de scripts eenvoudig zelf aangepast kunnen worden.
Lees meer

SF connector NVD

NVD INTEGRATIE (SOFTWARE VULNERABILITIES)

Iedereen in IT weet inmiddels dat kwetsbaarheden in software benut kunnen worden door kwaadwillenden met alle gevolgen van dien. Gelukkig maar dat er achter de schermen hard gewerkt wordt om eventuele kwetsbaarheden zo snel mogelijk te verhelpen door software updates. In een grote organisatie met honderden verschillende applicaties is het echter een uitdaging om van alle kwetsbaarheden op de hoogte te blijven. Hier zijn echter hulpmiddelen voor, zoals de National Vulnerability Database (NVD), maar dan nog moet je wekelijks de nieuwe lijst met updates doorploeteren om te kijken of er updates zijn voor de applicaties die voor jouw organisatie relevant zijn. Daarnaast zijn er ook commerciële oplossingen die het met wisselend succes min of meer automatisch voor je kunnen doen, maar de kosten voor zulke oplossingen zijn aanzienlijk.
Lees meer

SF Dashboards

DASHBOARD INTEGRATIE

Grote organisaties bestaan in de regel uit vele rollen, afdelingen en lagen. Ieder met zijn eigen processen, informatie stromen en ondersteunende systemen, die helpen bij het uitvoeren van de dagelijkse taken. Dit werkt doorgaans prima, omdat de behoeften duidelijk zijn en daar voldoende aandacht aan geschonken wordt. Waar het echter lastiger wordt is als er inzicht moet komen over informatie en processen die afdeling overschrijdend zijn. Voor een juist inzicht ten behoeve van besluitvorming moeten informatie en processen gecombineerd worden om tot een totaalplaatje te komen.
Lees meer

SF Dashboards

SERVICE NOW INTEGRATIE

Service Now is een IT management systeem wat aan populariteit wint en die komen we dus ook regelmatig tegen bij onze klanten. Het is een doorontwikkeld systeem wat enorm veel functionaliteit in zich heeft. Het inrichten en vullen van zo’n complex systeem blijkt echter vaak een uitdaging. Zo zien we regelmatig dat niet alle onderdelen evenveel aandacht krijgen, waardoor het systeem gaten vertoont in de informatie voorziening met betrekking tot o.a. software applicaties. Een systeem wat niet compleet en “up-to-date” is heeft maar weinig meerwaarde, wat zonde is van de investering.
Lees meer

Staat jouw systeem er niet bij? Neem dan contact met ons op. We kunnen op vrij eenvoudige wijze met elk systeem een koppeling maken