Geen overzicht in het applicatielandschap

Applicatie Packaging onder controle, maar geen overzicht?

Een van de grootste problemen in het applicatielandschap is “een gebrek aan overzicht”, herkent u dat ook? Wij onderzochten dit en gek genoeg komt dit scenario nog dagelijks voor bij menig organisatie.

Veel organisaties proberen het overzicht te bewaren door veel Excel lijstjes bij te houden. Daarnaast zijn er diverse folders met packages, documenten, scripts etc.

En dan hebben we het alleen nog over de technische kant van applicatiebeheer. Er is vaak ook nog een CMDB, een ITSM systeem, Active Directory, een distributie server, contractbeheer en soms zelfs een SAM systeem.

Ziet u door de bomen het bos nog? Lees meer

Waardoor ontstaat het verlies op overzicht?

i

Er is geen eenduidige werkwijze.

Niet iedereen weet wanneer en waar er iets moet worden bijgehouden.

s

Techneuten hebben een hekel aan documenteren (uitzonderingen daargelaten)

U

Diverse systemen moeten afzonderlijk worden bijgehouden.

Er is niets geautomatiseerd met betrekking tot het (technisch) beheren van applicaties.

Geen inzicht in wie er verantwoordelijk is voor het applicatielandschap.

Wie is in jullie organisatie eindverantwoordelijk voor de applicaties?

Stelt u zichzelf wel eens de vraag: “wie is er bij ons eindverantwoordelijke voor de applicaties?” Een terechte vraag. Zijn het de eindgebruikers die de software hebben aangevraagd? De afdeling? Hun managers? De techneuten die onze applicaties packagen en “in de lucht” houden? De CIO? Inkoop? Wie?

Wij merken dat de bovengenoemde rollen allen “iets” doen met uw applicaties, maar dat niemand verder kijkt dan dat “iets”. En dat terwijl juist het combineren van alle informatie over applicaties de enige manier is waarop u een compleet overzicht kunt creëren. Benieuwd hoe u dit probleem d.m.v. SparkleFlow software oplost?

Hoe werkt SparkleFlow?

Beheren vanuit centraal systeem

Als eerste zorgt SparkleFlow er voor dat er een centraal systeem wordt ingericht voor het beheren en uitwisselen van informatie over applicaties. Lees meer

Uw werkwijze waarborgen

Vervolgens wordt het proces (de werkwijze) van de klant geborgd in de workflow van SparkleFlow. Lees meer

Automatiseren

Alles wat geautomatiseerd kan worden, wordt geautomatiseerd. Deze acties worden door het workflow systeem op exact de juiste momenten gecontroleerd en uitgevoerd. Lees meer

Koppelen met relevante systemen

Vervolgens wordt SparkleFlow gekoppeld met alle relevante systemen (die informatie over de applicaties bevatten), zodat informatie uitgewisseld kan worden. Lees meer

Realtime inzichten vanuit dashboards

Als alles op zijn plek staat wordt er als laatste gewerkt aan de Dashboards, zodat deze alle gewenste inzichten realtime kunnen tonen. Hiermee komt er eindelijk het gewenste inzicht en kan elk stukje informatie per direct gevonden worden.

Klinkt dit te mooi om waar te zijn?

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Onze gebruikers vinden van niet. Zij laten ons steeds weer weten wat ze aan de software hebben en zien het als een onmisbaar hulpmiddel voor het beheren van applicaties en packages. SparkleFlow staat niet voor niets op de lijst van belangrijkste software voor de Rijksoverheid.  

“Ik kan met zekerheid zeggen dat SparkleFlow heeft bijgedragen aan het succes van die migratie.”

Jacco van Eck

Pragmatisch Projectleider, Fikira

“Voorheen werkten we met een ander systeem, maar we kwamen erachter dat SparkleFlow veel efficiënter werkt en dat mede hierdoor het proces veel beter te optimaliseren is.”

Tim Sträter

Werkplek beheer / Ontwikkelaar, Erasmus MC

Wij laten tijdens een demo graag zien wat SparkleFlow voor jouw situatie kan betekenen.

Onze klanten